Receptek
Spenótos sós gofri.
Próbáld ki a saját készítésű spenótos sós gofri receptünket - a gofrik puhaságának és a spenót finom ízének ötvözete, amely feldobja a reggelidet! Nehézségi szint: könnyű Kalória tartalom: 300 kcal adagonként
- 130 g
- FRoSTA Aprított spenót
- 220 g
- búzaliszt
- 1
- evőkanál cukor
- 0.25
- teáskanál só
- 1.5
- teáskanál sütőpor
- 240 ml
- tej
- 2
- tojás
- 4
- evőkanál olvasztott vaj
- 50 g
- reszelt parmezán
- 1
- csokor petrezselyemzöld
- Olvassz fel 1/3 részét a FRoSTA Aprított spenótnak, majd a felesleges nedvességet öntsd le róla.
- Tedd bele egy tálba a petrezselymet, majd öntsd le forró vízzel, azután azonnal szűrd le a vizet és szárítsd meg a petrezselymet.
- Egy másik tálba szórd a lisztet, adj hozzá sütőport, reszelt sajtot, sót és cukrot. Keverd össze.
- Egy külön tálba öntsd bele a tejet, add hozzá a tojást, az olvasztott vajat, spenótot és petrezselymet. Turmixold simára.
- Keverd össze az összes hozzávalót (nedves és száraz) egy tésztává, amíg egyenletes tészta nem lesz belőle. Szükség esetén adj hozzá egy kis tejet. Hagyd állni a kész tésztát 15 percig a hűtőben.
- Sütögess gofrikat adagonként egy előre felmelegített gofri sütőben, amíg ropogósak lesznek.
- Megjegyzés: Ha a gofrik aranybarnákra sülnek, helyezd őket egy süteményrácsra, hogy levegőhöz jusson és a nedvesség elpárologjon belőlük. Ha szeretnéd őket extra ropogóssá tenni, akkor miután kihűltek, újra melegítheted a gofri sütőben, közvetlenül tálalás előtt.