Receptek
Spenótos lenmagos kenyér.
Ismerd meg a saját készítésű spenótos és lenmagos kenyér receptünket - a ropogós kenyér találkozik a meglepően zöld twisttel!
- 150 g
- FRoSTA Aprított spenót
- 180 ml
- kefir
- 1
- evőkanál cukor
- 1
- teáskanál só
- 360 g
- búzaliszt
- 1
- teáskanál sütőpor
- 1
- teáskanál szódabikarbóna
- 1
- evőkanál lenmagmag
- Hagyd felengedni a FRoSTA Aprított spenótot (150 g) és szűrd le róla a felesleges nedvességet. Turmixold össze a joghurttal egy sima masszává.
- Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a cukrot. Add hozzá a spenótmasszát, majd keverd össze egy kanállal, és gyúrd össze kézzel.
- Öntsd a tésztát előre kibélelt sütőformákba (2 db), amiket sütőpapírral béleltél ki. A tetejét szórd meg lenmagmagokkal.
- Helyezd a tésztaformákat a 200 ° C-ra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 25 percig.
- A kész kenyeret hagyd kihűlni egy rácsra helyezve.