- 1
- doboz FRoSTA Tepsis halfilé olasz módra
- 250 g
- fehér rizs
- 1
- nagy fej mogyoróhagyma
- 1
- száraz fehér bor
- 1 l
- alaplé (zöldséges vagy húsleves)
- 150 g
- zöldborsó
- 1
- köteg zöld spárga
- 2
- evőkanál vaj
- 3
- púpozott evőkanál reszelt parmezán sajt
- 1
- tenyérnyi friss spenót levél
- Melegítsd elő a sütőt 210°C-ra (légkeveréses programon 190°C-ra). Helyezd be a Tepsis halfilét a tálcájával együtt a sütőbe és süsd kb. 35 percig.
- Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, tedd bele a felszeletelt hagymát, és párold üvegesre.
- Öntsd hozzá a rizst, és jól keverd össze. Locsold meg fehérborral, majd várj, míg a folyadék elpárolog.
- Szórd rá a zöldborsót és a felszeletelt zöld spárgát. Keverd össze jól.
- Adj hozzá kb. fél pohár meleg alaplevet és keverd össze. Amikor a rizsről eltűnik a lé, önts rá megint egy adagot az alapléből. Keverd össze ismét jól. Ismételd ezt meg, míg a rizs krémes állagú lesz, de ne főzd túl. (kb. 15-20 percig)
- Végül add hozzá a spenót leveleket és a maradék spárgát.
- Szórd meg a parmezánnal, tedd bele a két evőkanál hideg vajat, és jól keverd össze.
- Tálald ízlésesen, kis spenótlevéllel díszítve.