- 1
- doboz FRoSTA Halfalatkák
- 1
- fej karfiol
- 3
- evőkanál olívaolaj
- 1
- teáskanál kurkumapor
- só
- 400 ml
- tej
- 4
- evőkanál vaj
- só, bors, szerecsendiópor (ízlés szerint)
- 80 g
- reszelt sajt
- Melegítsd elő a sütőt 220 C°-ra (légkeveréses programon 200 C°-ra). Helyezd be a halfalatkákat egy sütőpapíron.
- Keverd össze az olívaolajat a kurkumaporral, és adj hozzá egy kis sót. Locsold meg az olajjal a karfiolrózsákat, majd tedd őket a halfalatkák mellé a tepsibe. Süsd őket kb. 13 percig (légkeveréses programon 11 percig).
- Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, tedd bele a lisztet, majd lassan adagold hozzá a tejet, óvatosan kevergetve egy habverővel és közben főzd addig, míg testes nem lesz a szósz. Ízesítd sóval, borssal és a szerecsendióporral.
- Szervírozd együtt a sült halfalatkákat, az aranyló karfiolrózsákat és a sajtszószt.