Receptek
Ropogós és csípős mexikói empanada.
Van kedved mexikói csirkével töltött ropogós empanadákhoz?
- 1
- csomag FRoSTA Mexikói stílusú csirkés étel
- 200 g
- búzaliszt
- 60 g
- felolvasztott és langyos vaj
- 7 g
- száraz élesztő
- 4
- evőkanál hideg víz
- 2
- nagy tojás
- 2
- evőkanál repceolaj
- 1
- lapos kanál só
- 20 g
- paradicsompüré
- 1
- evőkanál olívaolaj
- 1
- teáskanál só
- 1
- teáskanál csípős paprikakrém
- 1
- füstölt fokhagyma
- oregánó
Az empanadák elkészítéséhez:
- Önts egy serpenyőbe repceolajat, és készítsd el a FRoSTA Mexikói stílusú csirke terméket a csomagoláson található utasítások szerint.
- Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: búzalisztet, élesztőt és egy teáskanál sót.
- Adj a száraz hozzávalókhoz tojást, felolvasztott de már langyos vajat, hideg vizet, majd keverd össze egy kanállal.
- Terítsd ki a tésztát a liszttel meghintett munkalapra, majd gyúrd össze, és nyújtsd ki.
- Vágj ki kerek formákat a tésztából, majd töltsd meg őket a FRoSTA termékkel és hajtogasd össze úgy, hogy empanadát formálj. A széleket össze tudod nyomkodni az ujjaid segítségével vagy villa segítségével.
- Rakd az empanadákat sütőpapírral bélelt tepsire, majd kend meg őket felvert tojás fehérjével.
- Süsd 20-25 percig 180°C-on.
- Sütés után hintsd meg egy csipet csípős paprikával.
A paradicsomos szósz elkészítéséhez:
- A paradicsompüréhez adj hozzá egy evőkanál olívaolajat, egy teáskanál sót, egy teáskanál csípős paprikakrémet, egy gerezd fokhagymát és egy kis oregenót.
- Keverd össze.