Receptek
Házi pierogi fekete köménnyel és mexikói csirkével töltve.
Kóstold meg a házi pierógokat, amelyben a töltelék nem más mint az ízletes mexikói csirke!
- 1
- csomag Mexikói csirke
- 3
- tojásfehérje
- negyed pekingi káposzta
- 3
- tojássárga
- 0.5 l
- liter tej
- 0.25
- pohár olaj
- 1
- evőkanál só
- 900 g
- liszt
- 1
- evőkanál fekete kömény
- 3
- evőkanál ketchup
- 3
- evőkanál szójaszósz
- 3
- evőkanál cukor
- 3
- evőkanál ecet
- 3
- teáskanál őrölt gyömbér
- 2
- kisebb gerezd fokhagyma
- 1
- teáskanál burgonyakeményítő
- 1
- teáskanál olaj
Tészta a pierogihoz:
- Melegítsd fel a sót, olajat és tejet.
- Öntsd az egészet egy tálba, majd hagyd kihűlni. Add hozzá a tojás sárgáját és fekete köményt.
- Fokozatosan add hozzá a lisztet, és kezdd el gyúrni a tésztát. Ezután fedd le egy konyharuhával és hagyd pihenni.
Töltelék:
- Készítsd el a Mexikói csirkét a csomagoláson található utasítások szerint, majd hagyd kihűlni.
- Add hozzá a tojásfehérjét és az apróra vágott ¼ pekingi káposztát, majd alaposan keverd össze.
Pierogi:
- Nyújtsd ki a tésztát 1 mm vastagságúra, majd vágj ki köröket egy pohár méretével.
- Tegyél tölteléket a kör közepére, és zárd le a széleit, mint a hagyományos pierogikat.
- A kész pierogikat tedd sós forró vízbe, és főzd, amíg a felszínükre feljönnek.
Édes-savanyú szósz:
- Forró olajban pirítsd meg a fokhagymát és a gyömbért.
- Add hozzá a ketchupot, szójaszószt, cukrot, ecetet, olajat, majd keverd addig, amíg egyenletes masszává válik.
- Add hozzá a burgonyakeményítőt, majd keverd össze.