Receptek
Sajtos-spenótos töltelékes palacsinta.
Nincs ötlete egy sós reggelire? Próbálja ki a receptünket palacsintára gazdag és krémes sajtos-spenótos töltelékkel! Nehézségi szint: könnyű Kalóriatartalom: 700 kcal
- 1
- csomag FRoSTA Spenót tejszínnel
- 220 g
- búzaliszt
- 4
- tojás
- 1
- teáskanál cukor
- 380 ml
- tej
- 3
- evőkanál olvasztott vaj
- 1
- gerezd fokhagyma
- 1
- kis hagyma
- 200 g
- görög feta sajt
- 200 g
- darabos túró
- 0.25
- teáskanál őrölt szerecsendió
- 2
- evőkanál repceolaj
- só
- bors
- Keverd össze egy tálban a tejet, az olvasztott vajat és a tojásokat.
- Add hozzá a száraz hozzávalókat: lisztet, cukrot, sót, és keverd össze, hogy a tészta ne legyen csomós.
- Jól melegítsd fel a tapadásmentes serpenyőt, és adagold rá a tésztát. Egyenletesen terítsd el a masszát a serpenyő alján, és süss vékony palacsintákat aranybarnára mindkét oldalról.
- Töltelék: Aprítsd fel finomra a hagymát, és pirítsd meg forró olajon. Add hozzá a fokhagymát fokhagyma présen átnyomva, valamint a FRoSTA Spenót tejszínnel terméket, és süsd, amíg krémes és puha lesz. Vedd le a tűzről.
- Keverd össze a tölteléket morzsolt fetával és túróval. Ízlés szerint fűszerezd szerecsendióval, sóval és borssal.
- Tegyél egy adag tölteléket minden korábban megsütött palacsintára. Tálald azonnal vagy melegítsd újra a serpenyőben. ÉS KÉSZ!