Receptek
Egyszerű cézár saláta halrudacskákkal.
Ezzel a remek cézár salátával halrudacskákkal egy könnyű és finom ebédet varázsolhatsz magadnak! Nehézségi szint: könnyű Kalória: 517 kcal adagonként
- 1
- doboz FRoSTA FRoSTA Arany halrudacskák 450 g
- 2
- fej római saláta
- 150 g
- koktélparadicsom
- 3
- gerezd fokhagyma
- 1
- szál rozmaring ág
- 3
- szelet teljes kiőrlésű kovászos kenyér
- 50 g
- parmezán
- 4
- evőkanál repceolaj
- 1
- teáskanál citromlé
- 1
- teáskanál mustár
- 3
- evőkanál olívaolaj
- 1
- teáskanál méz
- 2
- evőkanál natúr joghurt
- só
- bors
- A salátát mosd meg, szárítsd meg és vágd csíkokra. Mosd meg és vágd fel a paradicsomot. Hámozd meg és aprítsd fel finoman a 2 gerezd fokhagymát. A maradék fokhagymagerezdeket csak kis szeletekre vágd fel. A teljes kiőrlésű kovászos kenyeret vágd apró kockákra. Reszeld le finoman a parmezánt.
- Egy serpenyőben melegíts fel 2 evőkanál repceolajat, és add hozzá a szeletelt fokhagymát, rozmaringot és a kenyérkockákat. Süsd a kenyérkockákat minden oldalról közepes lángon körülbelül 7 percig, amíg ropogósak nem lesznek, majd vedd le őket a serpenyőről.
- A dresszing elkészítéséhez tedd az aprított fokhagymát, citromlevet, mustárt, olívaolajat, mézet, joghurtot, reszelt parmezánt és kb. 50 ml vizet egy magas edénybe, és turmixold össze, amíg a dresszing fehér és krémes nem lesz. Ízesítsd sóval és borssal.
- A serpenyőben melegítsd fel a maradék repceolajat, és süsd meg benne a FRoSTA halrudak mindkét oldalát körülbelül 8 percig, amíg meg nem pirulnak.
- Vágd szét a halrudakat átlósan. Tedd a salátát tálakba. A tetejére helyezd a paradicsomot, a kenyérkockákat és a halrudakat, majd öntsd le a dresszinggel.