Receptek
Spenótpüré kecskesajtkrémmel.
Kívánsz egy könnyed spenótos desszertet? Ez a recept tökéletes választás lesz. Bársonyos spenótpüré a sós kecskesajtkrém társaságában. Micsoda kettős!
- 1
- csomag FRoSTA aprított spenót
- 200 ml
- 36%-os tejszínhab
- 100 g
- puha kecskesajt
- 80 g
- porcukor
- 50 g
- folyékony méz
- 4
- tojássárgája
- 20 g
- mandulaszeletek
- 30 g
- aszalt áfonya
- A spenótot vedd ki a csomagolásból és hagyd felengedni.
- Jól nyomkodd át egy szűrőn, hogy a felesleges víz ne maradjon benne, majd pürésítd.
- Forrázd le a tojásokat.
- Verd fel a sárgáját egy mixerrel, fokozatosan adagolva hozzá a porcukor ¾-ét, amíg fehér, habos masszát nem kapsz.
- Verd fel a tejszínt a maradék porcukorral.
- Keverd össze a felvert sárgáját a spenóttal, add hozzá a tejszínt, és óvatosan, de alaposan keverd össze.
- Töltsd a spenótos mousse-t poharakba.
- Keverd össze a folyékony mézet a kecskesajttal.
- A mousse-re rétegezz egy réteg kecskesajt krémet, és tedd a hűtőbe legalább 2 órára.
- Egy serpenyőben pirítsd meg a mandulaszeleteket.
- Evés előtt díszítsd mandulaszeletekkel és apróra vágott áfonyával.