Receptek
Spenótos "Erdőszéli Mókus" sütemény.
Készítsd el a különleges spenótos "Erdőszéli Mókus" süteményt, amely nemcsak lenyűgöző spenót ízzel és erdei aromákkal fog elbűvölni, hanem rendkívüli bemutatóval is!
- 1
- csomag FRoSTA Aprított spenót
- 160 ml
- repceolaj
- 220 g
- cukor
- 3
- tojás
- 320 g
- búzaliszt
- 2
- teáskanál sütőpor
- 0.25
- teáskanál só
- 250 g
- mascarpone sajt
- 200 ml
- 30%-os tejszínhab
- 40 g
- 30%-os tejszínhab
- 1
- teáskanál természetes vaníliaesszencia
- áfonya
- Olvassz fel 1 csomag FRoSTA Aprított spenótot, majd szűrd le a felesleges nedvességet, és turmixold (botmixerrel) egyenletes masszává.
- Egy tálba üsd le a tojásokat (szobahőmérsékletűek legyenek), és egy részletben hozzáadva a cukrot, habosítsd őket kézi mixerrel.
- A habosított tojásmasszához folyamatos keverés közben lassan öntsd hozzá az olajat.
- Adj hozzá spenótot, és óvatosan keverd össze egy spatulával.
- Egy másik tálban keverd össze a sütőport és a sót átszitált liszttel.
- A spenótos tésztához add hozzá a száraz hozzávalókat, és csak röviden, csak az összetevők összekeveréséig keverd alacsony fordulatszámon.
- Öntsd a tésztát egy sütőformába (kb. 25 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt vagy zsírozott), és tedd be egy 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 40 percig.
- Sütés után hagyd hűlni egy rácsra.
- Egy másik tálban keverd össze a hűtött mascarpone sajtot és a tejszínt, adj hozzá porcukrot és vaníliaesszenciát.
- Keverd a hozzávalókat néhány percig, amíg a krém növeli térfogatát, és könnyű és sűrű lesz.
- A kisült és kihűlt tésztát vágd ketté vízszintesen két részre.
- Az egyiket használd a tészta aljának – kenj rá mascarpone krémet, majd helyezd rá a második spenót tésztalapot. A torta tetejét díszítsd áfonyával.