- 1
- doboz FRoSTA Arany halrudak
- 250 g
- koktélparadicsom
- olívaolaj
- 2
- pohár fagyasztott borsó
- 1
- póréhagyma
- 2
- közepes főtt krumpli
- 1
- tojás
- 4
- evőkanál liszt
- 2
- evőkanál olívaolaj
- só , bors
- Melegítsd elő a sütőt 230 °C-ra. Helyezd a halrudakat egy sütőtepsibe (használhatsz sütőpapírt is). Tedd mellé a koktélparadicsomokat, és locsold meg olívaolajjal. Süsd kb. 12 percig (légkeveréses programon 9 percig).
- Vágd apró szeletekre a hagymát, és forró olajon párold üvegesre. Add hozzá a borsót, és párold ezt is puhára.
- Ezután tedd bele a zöldborsó és hagyma keverékét egy mélyebb tálba, majd add hozzá a főtt krumplit, a tojást, a lisztet és a fűszereket.
- Keverd össze mixerrel, míg sima, krémes állagú nem lesz.
- Kis pogácsákat formázz, és időnként megforgatva süsd őket forró olajban, egészen addig, míg aranybarnák nem lesznek.
- A sült koktélparadicsomokat is felhasználva tálald ki az íncsiklandó végeredményt.