Nagyméretű, mélyzöld színű brokkoli
BROKKOLI
Ecuador mérsékelt éghajlatú részein, ahol az átlaghőmérséklet 14 C°-os, a brokkoli lassan, ráérősen nő, ezért olyan zamatos.
Az itt uralkodó éghajlati viszonyoknak, legfőképpen a szinte merőleges napsütésnek köszönhető a brokkolik mélyzöld színe és szilárd virágzatuk kitűnő állaga.
És mivel Ecuador közvetlenül az Egyenlítőn található, ezért éghajlata szinte egész évben állandó. Ennek köszönhetően pedig évente kétszer is örülhetünk a termésnek. Az európai termesztéssel szemben nagy előny, hogy a 2500 méteres tengerszint feletti magasságon sokkal kevesebb a kártevő, így rovarirtók használatára szinte egyáltalán nincs szükség.
A brokkolikat kézzel szüretelik, majd apró „rózsákra” bontják, és a betakarítást követő néhány órán belül megmossák. Végül lefagyasztják, és Németországba szállítják.