Receptek
Zöldséges shakshuka.
Kínálunk egy finom és tápláló reggelireceptet: zöldségekkel sütött tojásokat egy serpenyőben bazsalikommal és oregánóval paradicsomszószban.
- 1
- csomag FRoSTA Toszkána stílusú zöldségkeverék
- 700 ml
- paradicsomszósz (1 üveg)
- 4
- tojás
- só, cukor, bors - ízlés szerint
- 1
- evőkanál olaj
- 1
- evőkanál harissa (chiliszósz) / vagy ízlés szerint
- petrezselyemzöld
- baguette a tálaláshoz
- Egy serpenyőben melegítsd fel 1 evőkanál olajat. Dobd bele a fagyasztott zöldségeket, és közepes lángon fedő alatt süsd 8 percig, időről időre kevergetve.
- Öntsd fel a zöldségeket paradicsomszósszal. Adj hozzá harissát, sót, borsot és cukrot ízlés szerint.
- A szószban mélyedéseket készíts, üsd be a tojásokat, és főzd, amíg a fehérje meg nem dermed, fedő alatt.
- Tálalás előtt szórd meg friss aprított petrezselyemmel.