Receptek
Spenótos töltött tészta.
A spenóttal töltött tészta sütésünk receptje az "al dente" tészta és az ízletes töltelék tökéletes kombinációja, amit egy aromás sajtos réteg borít. Kiváló kényeztető étel minden alkalomra!
- 200 g
- FRoSTA Aprított spenót
- 250 g
- Conchiglioni tészta (nagy kagylótészta)
- 100 g
- mascarpone sajt
- 50 g
- reszelt parmezán
- 100 g
- reszelt mozzarella
- 2
- gerezd fokhagyma
- 250 ml
- paradicsompüré
- 1
- fej hagyma
- 2
- evőkanál olívaolaj
- friss bazsalikom levelek
- só
- Főzd meg a tésztát “al dente” állagúvá bőséges sós vízben. Főzés után öntsd le hideg vízzel, majd terítsd ki egy kevés olajjal kikent tányérra (hogy ne ragadjanak össze).
- Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és üvegesre párold benne a finomra vágott hagymát és átnyomott fokhagymát.
- Öntsd hozzá a paradicsom passatát, és főzd kis lángon kb. 15 percig. Ízesítsd ízlés szerint.
- Egy másik serpenyőben helyezd el a FRoSTA Aprított spenót felét, és fedő alatt melegítsd közepes lángon, gyakran keverve, kb. 15 percig. Vedd le a tűzről, és ízesítsd meg átnyomott fokhagymával.
- Amikor a fokhagyma kihűlt, keverd össze a mascarpone sajttal, reszelt mozzarellával és a maradék parmezánnal. Ízesítsd a tölteléket ízlés szerint.
- Minden tésztába helyezz egy adag spenóttölteléket.
- Egy tűzálló tálba öntsd bele a paradicsomszószt. Tedd bele a töltött tésztát, a töltelékkel felfelé. Szórd meg a maradék parmezánnal. Helyezd be a 180°C-ra előmelegített sütőbe kb. 15 percre. Tálalás előtt szórd meg friss bazsalikomlevélkékkel.