Receptek
Lazac spenótos-gomba mártásban.
Készíts egy különleges ételt a mi receptünk alapján, ami egy szaftos lazac finom spenót-gomba mártásban, ahol a hal íze tökéletesen harmonizál az aromás mártással. Nehézségi szint: könnyű Kalória: 825 kcal adagonként
- 1
- doboz FRoSTA leveles spenót
- 2
- szelet FRoSTA lazacfilé
- 250 ml
- 30%-os tejszín
- 50 ml
- száraz fehérbor
- 200 g
- gomba
- 1
- közepes hagyma
- 4
- evőkanál repceolaj
- 2
- evőkanál vaj
- só
- bors
- Egy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olajat, és pirítsd meg a szeletekre vágott hagymát és a szeletekre vágott gombát. Süsd két percig, időnként kevergetve.
- Add hozzá a FRoSTA leveles spenótot, és melegítsd közepes hőmérsékleten, amíg megpuhul.
- Öntsd hozzá a fehérbort, és forrald fel, hogy elpárologjon az alkohol.
- Öntsd hozzá a tejszínt, és főzd néhány percig, amíg kissé besűrűsödik. Ízlés szerint fűszerezd a mártást.
- Ízesítsd a lazacot sóval és borssal, majd süsd meg a maradék 2 evőkanál olaj és a vaj keverékén, amíg aranybarna nem lesz.
- Tálaláskor helyezz egy adag mártást a tányérra, és tedd rá a sült lazacot. Szórj rá frissen őrölt borsot.