Receptek
Halászburger.
Házi készítésű tejes buci, benne friss zöldségekkel és fűszeres panírban sült hal steakkel, finom tartár mártással. Nehézségi szint: könnyű Kalória: 1400 kcal adagonként
- 1
- doboz Hal steak
- 5
- evőkanál olaj
- 250 g
- búzaliszt
- 150 ml
- tej
- 25 g
- puha vaj
- 5 g
- élesztő
- 1
- evőkanál cukor
- só
- 3
- kis savanyú uborka
- 1
- kis salotta hagyma
- 1
- teáskanál mustár
- 1
- evőkanál aprított petrezselyem
- 0.5
- pohár majonéz
- Gyúrd össze az összes hozzávalót, és készíts sima, rugalmas tésztát (kézzel kb. 30 percig, mixerrel kb. 10 percig keverd).
- Takard le a tálat folpackkal, és hagyd a tésztát kb. 1 órán át kelni.
- Az emelkedett tésztát oszd kb. 90g-os darabokra. Formálj belőlük kerek bucikat.
- Helyezd őket egy sütőlapra, fedd le enyhén, és hagyd tovább kelni kb. 30 percig.
- A megkelt bucikat kend be tejföllel és szórd meg szezámmaggal. Süsd 15-20 percig 180 °C-on.
- Egy serpenyőben hevíts fel 5 evőkanál olajat. A fagyasztott hal steaket közepes lángon süsd 8 percig, időnként megforgatva.
- Az összes hozzávalóját vágd nagyon apróra, majd add hozzá a majonézt és ízlés szerint fűszerezd.
- Vágd ketté a bucikat, kend meg a szósszal, tedd közéjük a friss zöldségeket és a meleg hal steaket.